Lumineuze tips voor start-ups

Luminus hecht veel belang aan innovatie en geeft daarom maar al te graag een duwtje in de rug van start-ups.

Zo zijn we o.a. partner van de Corda Incubator in Hasselt, de place to be voor startende ondernemers die op zoek zijn naar een community. Zij krijgen er naast kantoorruimte ook coaching, begeleiding en netwerkuitbreiding.

We geven jullie alvast graag enkele onmisbare tips mee:

1. Kies voor een post-it missie

Hou je missie en visie eenvoudig: zorg dat alles past op een kleine post-it.

2. Vertel jouw unieke verhaal

Elke start-up heeft zijn eigen verhaal, vaak ontstaan vanuit een unieke situatie. Dat verhaal is wat jouw start-up bijzonder maakt. Vertel je verhaal dan ook.

3. Doe meer met minder

Als startup ben je vaak beperkt in middelen. Denk twee keer na voor je beslist budget aan iets toe te kennen. Je zal dus regelmatig creatief moeten brainstormen. Go wild!

4. Verminder de administratieve papierberg

Gebruik handige applicaties in plaats van uren te spenderen aan je administratie. Denk bijvoorbeeld aan TimeTell voor urenregistratie en RitMeter voor kilometerregistratie.

Infograf_startups

5. Wees niet bang

Beginnen met een start-up is zeker niet evident. Maar wanneer je een topidee hebt, durf dan risico’s nemen!

6. Gebruik geen veiligheidsnet

Een back-up hebben is fijn, maar kan er ook voor zorgen dat je niet hard genoeg pusht en geen risico’s durft nemen. Maak een sprong in het diepe!

7. Verzamel de juiste mensen rondom je

Je zal veel obstakels tegenkomen op de weg. Zorg dat je kan rekenen op een topteam, waarmee je advies en ideeën kunt uitwisselen!

8. Kies technische toppers

Het digitale en technologische wordt alsmaar belangrijker. Zorg dus dat je je met de juiste mensen omringd. De sleutel tot succes is vaak een hoog-technisch team van (oké ja) nerds.

9. En  vooral, zet door!

90% van de start-ups falen omdat de oprichters gedemotiveerd of verveeld geraken. Geef dus niet te snel op, morgen is er altijd een nieuwe dag!