“Ik zou elk bedrijf aanraden om zonnepanelen te installeren”

Opel Bounameaux liet een kleine drie jaar geleden op zijn bedrijfsdaken 800 zonnepanelen installeren door Luminus. Een beslissing die de Luikse concessiehouder en importeur van het bekende automerk zich nog geen seconde beklaagd heeft. “Onze elektriciteitsfactuur daalde drastisch, de installatie heeft zich op minder dan vijf jaar terugbetaald en de werken verliepen vlekkeloos!”

“In 2014 besloten we om zonnepanelen te laten installeren op onze daken”, vertelt manager William Bounameaux. “We hadden het grote voordeel dat onze daken zuidelijk georiënteerd zijn en we dus sowieso een maximaal rendement konden bereiken.”

Gratis groene stroom

Uiteraard speelde het milieuvriendelijke karakter van zonnepanelen een belangrijke rol in de beslissing, maar het bleek ook op financieel vlak een verstandige zet, vertelt William Bounameaux. “Zoals wellicht iedereen wilden we graag besparen op onze elektriciteitsfactuur. Door 800 zonnepanelen te installeren, goed voor een totaalvermogen van 200 kWp, slaagden we erin om meer dan de helft van ons jaarverbruik, 400 MW, zelf – en dus gratis – te produceren.”

Return on investment van fotovoltaïsche installatie

Zoals elk verstandig bedrijf maakte Bounameaux eerst een grondige kosten-batenanalyse vooraleer ze definitief beslisten om te investeren in een fotovoltaïsche installatie. “Daaruit bleek dat de installatie van zonnepanelen een belangrijke return on investment met zich meebrachten. De studies toonden aan dat de investering zich op minder dan 5 jaar volledig zou terugbetalen. De fiscale voordelen in het Waals Gewest speelden daarin ook een belangrijke rol.”

Professionele plaatsing zonnepanelen

De installatie van de zonnepanelen gebeurde door Dauvister, de professionele partner van Luminus, en verliep vlekkeloos. “Wat ons vooral erg beviel was dat de werfleider ons altijd nauwgezet op de hoogte hield van de vorderingen van alle werkzaamheden. We werden in elke fase van het proces nauw betrokken. Ik zou de installatie van zonnepanelen dan ook zonder twijfel aanraden aan elk bedrijf dat wil investeren in groene energie!”

Hebt u interesse in zonnepanelen voor uw bedrijf?

  • Zelfstandige of KMO? Vraag hier online uw offerte aan.
  • Grote onderneming of publieke instelling? Contacteer uw Key Account Manager voor meer informatie of mail ons op btb@luminus.be.