Zo financiert u het energieproject van uw bedrijf

Als bedrijfsleider bent u waarschijnlijk op de hoogte over de energietransitie. Dat is geen modewoord, integendeel, het is een zeer belangrijk aandachtspunt in de business van de toekomst. Na monitoring van uw energiebeheer kan u enorme stappen nemen op het vlak van energie-efficiëntie. 

Vraagt u zich af hoe u dit allemaal gefinancierd moet krijgen? Geen nood, daar biedt Luminus drie uiteenlopende oplossingen voor. Er bestaat er sowieso één op maat van uw bedrijf.

Oplossing 1 | Luminus investeert in uw plaats in een windmolen

U leest het goed: Luminus investeert, zodat u dat niet hoeft te doen. Wij financieren de volledige administratie en bouw van één of meerdere windmolens op uw bedrijfsterrein. 

Luminus blijft de eigenaar van de installaties. Daardoor ontvangt u een jaarlijkse huurbedrag voor ons gebruik van uw domein en geniet u van lagere energiekosten en een groener imago.

Vraag meteen aan een van onze specialisten of uw bedrijfsterrein in aanmerking komt voor de installatie van een windmolen.

Oplossing 2 | Wij financieren de investering in uw project rond energie-efficiëntie

Waar de eerste oplossing zich beperkt tot de installatie van een windmolen, kan u in dit geval kiezen uit een waaier aan projecten rond energie-efficiëntiezonnepanelenwarmtekrachtinstallatieshoogspanningscabineslaadpalen voor uw elektrische bedrijfswagens, isolatie, relighting of een back-upsysteem in het geval van stroomproblemen.

Wij financieren uw volledige project (de installatie, de materialen, de administratie en de verzekering) en u betaalt die investering terug in de vorm van een maandelijkse of jaarlijkse huurprijs. Kiest u voor een systeem waarmee u energie produceert (zoals zonnepanelen of warmtekracht), dan kan u eventuele stroomoverschotten aan het elektriciteitsnetwerk verkopen.

Aan het einde van de contractperiode wordt uw bedrijf de eigenaar van de installatie.

Kijk bij de Luminus Building Solutions voor energiebesparende oplossingen op maat van uw bedrijf.

Oplossing 3 | Uw medewerkers of uw buren investeren mee in uw energietransitie

Wanneer uw bedrijf investeert in milieuvriendelijke of CO2-neutrale energieproductie, hebben uw medewerkers en uw buren daar ook baat bij. Ze kunnen de installatie van zo’n project gedeeltelijk mee financieren. Na het einde van het contract zijn zij mede-eigenaars van de installatie, en ondertussen kunnen zij uw overtollige energie voordeliger aankopen. Hun rendement is sowieso gegarandeerd.

Indien u geïnteresseerden vindt, kan u deze participatieve investering gebruiken voor de installatie van zonnepanelen en warmtekrachtinstallaties.

Luminus neemt alle administratieve stappen voor zijn rekening. Maak nu een afspraak met een van onze specialisten.

Meer weten over de mogelijke financieringsoplossingen?