Power To School, maak uw leerlingen bewust van de uitdagingen van de klimaatverandering en verlaag tegelijkertijd uw energiefactuur

GoodPlanet en Luminus schenken Brusselse en Waalse scholen de volledige financiering van hun zonnepanelen en een educatief programma om de leerlingen en hun ouders bewust te maken van het belang van duurzame ontwikkeling.

Een duurzaam project waarbij de kinderen betrokken worden

Het project Power To School wil scholen de kans bieden om zelf hun eigen elektriciteit te produceren, minder CO2 uit te stoten en hun energiefactuur te verlagen. Tegelijkertijd worden de leerlingen bewust gemaakt van de klimaatuitdagingen van morgen in samenwerking met de vereniging GoodPlanet.

Een winnende combinatie voor de school

Het project zorgt er concreet voor dat de betrokken scholen de volledige installatieprocedure voor zonnepanelen aangeboden krijgen, met inbegrip van haalbaarheidsstudie, plaatsing, activering en onderhoud.

Investering door derde partijfinanciering met de mogelijkheid om een deel van de investering via  crowdfunding te financieren.

 • We betalen de hele installatie. Indien u kiest voor een deel via crowdfunding, bieden we de beleggers een gegarandeerd rendement aan over 5 jaar.
 • De school mag alle geproduceerde elektriciteit gebruiken.
 • Wij krijgen de groenestroomcertificaten die de panelen opbrengen en de eventuele huur van de school, die in elk geval goedkoper zal zijn dan de geproduceerde elektriciteit. Het project is dus al vanaf het eerste jaar rendabel.
 • Na 10 jaar wordt de school 100% eigenaar van de installatie.

Een opleiding voor de toekomstige generaties

De leerlingen zelf kunnen een volledig educatief programma van drie sessies volgen die aangepast zijn aan hun leeftijd.

 • Sessie1: Wat is energie?
  Energie en de link tussen klimaatopwarming en energieverbruik begrijpen.
 • Sessie2: Hoe kunnen we ons energieverbruik efficiënt maken?
  Overzicht van de maatregelen om energie te besparen en analyse door de kinderen van de activiteiten die veel energie verbruiken.
 • Sessie3: Welke dagelijkse maatregelen kunnen we zelf nemen?
  Nadenken over de school van de toekomst en voorstel voor een actie- en communicatieplan voor de hele school.

Wilt u met uw school deelnemen aan dit project voor de toekomst? Neem contact met ons op voor een offerte via het adres powertoschool@luminus.be