Ons aanbod energieoplossingen breidt uit dankzij een meerderheidsparticipatie in de firma Naessens HVAC

In mei verwierf onze dochteronderneming ATS een meerderheidsparticipatie in de firma Naessens HVAC, gespecialiseerd in verwarming, ventilatie, sanitair en warmtepompen. Dit nieuwe filiaal steunt Luminus in haar ambitie om het energieverbruik van haar klanten te verlagen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Naessens, al 17 jaar HVAC-specialist

De firma Naessens HVAC (Heating, Ventilation and Air-Conditioning) werd in 2001 opgericht door Luc Naessens. Vandaag is het bedrijf uitgegroeid tot een stevige KMO van zo’n 45 werknemers gespecialiseerd in de installatie en het onderhoud van verwarming, ventilatie en airconditioning voor de B2B-sector.

Onze dochteronderneming ATS verwezenlijkt totaalprojecten in elektro, mechanica en distributie met het oog op een duurzame werkomgeving. Het bedrijf maakt sinds 2015 deel uit van EDF Luminus en heeft zojuist dus 70% van het kapitaal van Naessens verworven.

Nieuwe stap naar energietransitie

Dankzij deze acquisitie breidt Luminus haar dienstenaanbod uit om bedrijven te helpen hun energiefactuur en ecologische voetafdruk te verlagen. Voor Naessens HVAC betekent dit dat ze de kans krijgen verder te groeien. Dankzij deze samenwerking kan de firma immers steunen op de ervaring en ambitieuze industriële visie van Luminus die nodig zijn om te voldoen aan de noden van haar B2B-klanten.

Volgens Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus, betekent deze nieuwe samenwerking een grote stap naar een duurzamere toekomst: “Nu Naessens HVAC deel uitmaakt van onze dochteronderneming ATS kunnen we bedrijven en openbare instellingen nog beter helpen om minder energie te verbruiken en dus hun factuur en ecologische voetafdruk te verkleinen. EDF Luminus en haar filialen tellen vandaag samen bijna 2.000 medewerkers. Het leeuwendeel houdt zich bezig met energie-efficiënte oplossingen en hernieuwbare energie.

Overzicht van de laatste overnames door Luminus en haar filialen

De afgelopen maanden konden EDF Luminus en haar dochterondernemingen de volgende acquisities realiseren:

  • ATS verwierf 70% van Naessens HVAC op 03/05/2018.
  • GEZEL II (dochteronderneming van ATS) nam Chauffage ACAR over op 25/06/2018. Acar is een HVAC-bedrijf gevestigd in Sint-Niklaas dat zowel in de B2B- als B2C-sector actief is.
  • ATS nam het handelsfonds over van Servelec (bordenbouw), Van de Water (distributie) en EBJ (bordenbouw) in mei en juni 2018.

Wilt u als bedrijf uw energiekosten optimaliseren? Neem contact op met een van onze experts en bespreek uw ambities.