Groene energie bij Google

Dat Google meer is dan een zoekmachine is intussen wel duidelijk. Zo zet het bedrijf hard in op innovatie en experimenteert het met heel wat verschillende diensten en technologieën, waaronder bijvoorbeeld vliegende windturbines. We duiken even in de groene activiteiten van de zoekgigant, en stellen je ook Project Sunroof voor!

Google staat ervoor gekend om te kiezen voor en te investeren in groene, duurzame projecten. Zo gebruikt het bedrijf momenteel voor 30% van zijn activiteiten duurzame energie, en zoekt het volop naar mogelijkheden om dat percentage op te krikken.

Zonne-energie

Op de verschillende Google-campussen worden ook heel wat nieuwe technologieën getest. Zo werd in 2007 op de campus in Mountain View het grootste bedrijfsmatige zonnepanelensysteem geïnstalleerd, met een capaciteit van 1,7 MW.

Daarnaast werkt Google ook aan Project Sunroof. Op basis van uitgebreide data-analyses wordt er een extra laag gelegd over Google Maps, die aantoont hoeveel uren zonneschijn een locatie heeft, en welke daken ideaal zijn voor zonnepanelen. Op basis van je gegevens ontvang je bovendien een installatiesuggestie, die rekening houdt met je verbruik, de grootte van het dak en je elektriciteitsfactuur.

Schermafbeelding 2016-05-03 om 16.22.01.png

Efficiënte datacenters

De datacenters van Google – de basis van al hun producten – behoren tot de meeste efficiënte ter wereld en verbruiken gemiddeld 50% minder energie dan andere datacenters. Dat realiseren ze o.a. door optimaal gebruik te maken van de natuurlijke omgeving en omstandigheden. In een koud klimaat gebruiken ze bijvoorbeeld de buitenlucht om te koelen, een principe dat ze ook toepassen dichtbij waterbronnen.

Meer info over de groene inspanningen van Google ontdek je via Google Green.