Luminus helpt kmo’s met hun duurzame groei

We doen er alles aan om bedrijven innovatieve oplossingen aan te reiken waarmee ze hun energie-uitgaven kunnen optimaliseren en op lange termijn kunnen besparen. De diensten in ons aanbod worden best geïntegreerd in een duurzaam beleid om te bouwen aan een sterke en verantwoorde onderneming. In die context profileren wij ons als een echte energiepartner.

Zonnepanelen van Luminus: investeren in de toekomst en besparen op lange termijn

Dankzij zonnepanelen op het terrein van uw organisatie profiteert u van energie die u volledig zelf produceert en die 100% groen is. Zo’n installatie is een investering die al snel rendabel wordt en zich binnen ongeveer 7 jaar terugverdient. Als u bovendien meer produceert dan u verbruikt, kunt u dat overschot verkopen op de markt voor hernieuwbare energie.

In het kader van de installatie van zonnepanelen verzorgen wij uw hele project van a tot z, net als bij onze andere diensten.

Ontdek de verschillende steunmaatregelen voor zonnepanelen, afhankelijk van het gewest.

Installatie van laadpalen op uw bedrijfsterrein

Elektrische mobiliteit is de toekomst! Daarom willen wij u helpen de stap te zetten door op uw bedrijfsterrein laadpalen te plaatsen. Die zijn geschikt voor alle types elektrische wagens en plug-inhybrides van om het even welk merk. Ons aanbod voor e-rijden is een allesomvattende oplossing die bestaat uit verschillende diensten, zoals:

  • Een veilige installatie
  • Een gebruiksvriendelijke online klantenzone op maat
  • Een helpdesk die steeds tot uw dienst staat
  • Een onderhoudscontract
  • Automatische onkostennota’s voor uw medewerkers

Lees ook ons blogartikel: Een wagenpark aankopen of leasen?

Of vind hier alle informatie over onze oplossingen voor elektrisch rijden.

Relighting: meer comfort, minder kosten

Een slechte optimalisering van de verlichting kan de oorzaak zijn van een onnodig hoge energiefactuur. Ze kan ook een impact hebben op uw productiviteit en die van uw werknemers doordat er vermoeidheid optreedt. Concreet stellen wij voor om uw verlichtingsinstallatie als volgt na te kijken:

  1. De bestaande verlichting in uw gebouwen analyseren.
  2. Allerlei mogelijkheden voor de verbetering van de lichtsterkte via een geoptimaliseerd elektriciteitsverbruik bekijken en onderzoeken.
  3. De oplossing uitwerken die het best bij uw behoeften past, met aandacht voor de financiering.
  4. Uw nieuwe oplossing installeren.

Download de productfiche over Relighting voor meer details.

Lees ook: Zo zet Luminus uw energie-efficiëntieproject op de rails.