De energiemarkt volgen: tips voor zakelijke gebruikers

Energieprijzen stijgen en dalen. Zeker als onderneming hebt u nood aan een inschatting van uw energiekosten. Daarom raden we aan om actief de energiemarkt te volgen. Wanneer u in real time op de hoogte blijft van de prijsschommelingen, plukt u daar zelfs de vruchten van.

  • Prijsschommelingen horen erbij: doe er uw voordeel mee
  • Veilige keuze of kort op de bal?
  • De markt volgen wordt nog gemakkelijker

ONTDEK DE APP

Geld besparen: de termijnmarkt of de spotmarkt?

Het is bijna onmogelijk om te voorspellen hoe de energieprijzen zullen evolueren, maar dat betekent allerminst dat bedrijven lijdzaam moeten afwachten hoe hoog de energiefactuur zal uitvallen.

Actief deelnemen aan de energiemarkt om kosten te besparen kan enerzijds via de termijnmarkt, waar u energie kunt aankopen voor gebruik in de toekomst. De prijs ligt dan vast, waardoor u uw bedrijf beschermt tegen prijsstijgingen. Anderzijds is er de spotmarkt, waar u vandaag energie aankoopt om morgen te gebruiken. De prijzen liggen er vaak lager dan op de termijnmarkt, maar ze schommelen er ook sterker door het spel van vraag en aanbod.

Op het juiste moment energie aankopen

Variabelen zoals een koudegolf of de onverwachte sluiting van een kerncentrale hebben een tastbaar effect op de prijs van elektriciteit, net zoals spanningen in de wereldpolitiek hun gevolgen hebben voor de prijs van aardgas of olie. Organisaties die daar oog voor hebben, kunnen energie inkopen als de tijd er rijp voor is.

Vraag dat maar aan Flemming Madsen, Plant Manager bij RPC Group. “RPC Group maakt allerlei soorten plastic, en dat maakt ons bedrijf behoorlijk energie-intensief. Het is dus heel belangrijk voor ons om op de hoogte te blijven.”. Toen hij hoorde dat hij de energiemarkt voortaan in real time kon volgen met zijn smartphone, downloadde hij de Luminus Energy Management app: “Via de app krijg ik een pushbericht als de energieprijzen een bepaald niveau halen dat ik zelf heb ingesteld. Zo kan ik sneller reageren.

“Via de app krijg ik een pushbericht als de energieprijzen een bepaald niveau halen dat ik zelf heb ingesteld. Zo kan ik sneller reageren.“

– Flemming Madsen, Plant Manager bij RPC Group

Volg de markten op de voet … via tablet of smartphone

Kortom, u hoeft geen specialist meer te zijn om de energiemarkt te volgen. Dat doet de Luminus Energy Management app voor u. Met wekelijkse rapporten en een alert bij belangrijke gebeurtenissen maakt de app de markten toegankelijk voor alle zakelijke gebruikers. Heel eenvoudig, via uw tablet of smartphone.

Flemming Madsen: “De grootste troef van de Luminus Energy Management app is dat ik de actuele energieprijzen altijd in de gaten kan houden, waar ik ook ben. Op de luchthaven, in de trein of gewoon thuis. Ik was vroeger ook al goed op de hoogte, maar deze app maakt het een stuk gemakkelijker. Het gevolg is dat ik de prijzen nu toch wat vaker check dan vroeger. En er sneller op kan reageren.

Luminus Energy Management app: zo speelt u sneller in op de energiemarkten

DOWNLOAD DE APP VOOR ANDROID

DOWNLOAD DE APP VOOR iOS