Besparingen en meer comfort dankzij relighting

Relighting is een methode om de energie-efficiëntie van uw gebouw te verbeteren door de lampen van uw verlichtingsinstallatie te vervangen. Zo wordt de werkomgeving voor uw werknemers bovendien aangenamer.

Waaruit bestaat relighting?

Bij een relighting-project wordt alle verlichting vernieuwd om de efficiëntie te verhogen en bijgevolg de bijbehorende kosten te verlagen. Alles begint met een studie van de bestaande verlichting, gevolgd door een voorstel voor een verbetering van de verlichting op basis van de specifieke behoeften van het bedrijf in kwestie.

Het nieuwe verlichtingsplan houdt dus rekening met de bestaande aansluitingsmogelijkheden, puntlichtbronnen en eventuele obstakels.

Van relamping tot relighting

Bij sommige projecten moeten alleen enkele lampen worden vervangen door ledlampen. In dat geval is er sprake van relamping. Relighting geeft meestal betere resultaten, maar impliceert in het algemeen een volledige verandering van de verlichtingsarmaturen. U verdient uw investering hoe dan ook snel terug.

Impact op uw elektriciteitsfactuur

De voornaamste impact van relighting laat zich voelen op uw elektriciteitsfactuur. Om te beginnen zult u minder elektriciteit verbruiken doordat de energieverslindende lampen worden vervangen door ledlampen die weinig energie verbruiken.

Daarnaast zijn ook de onderhoudskosten lager omdat het voordeliger is om alle lampen in één keer te vervangen dan bij elke kapotte lamp een beroep te doen op een technicus. Bovendien kan Luminus onder bepaalde voorwaarden uw relighting financieren.

Meer comfort voor uw werknemers

Naast besparingen zal een vernieuwing van uw installatie ook zorgen voor meer tevredenheid bij uw werknemers. Zij krijgen meer comfort dankzij de toegenomen lichtsterkte, een gelijkmatigere spreiding van het licht en het gevoel van natuurlijker licht.

Hebt u interesse in een relighting-project in uw bedrijf? Download de informatiebrochure of neem via e-mail contact op met een van onze deskundigen op het e-mailadres btb@luminus.be.