Testimonial: PGS Group kiest voor e-mobility als speerpunt van duurzaam ondernemen

Bij PGS Group staat duurzaam ondernemen hoog op de agenda. De Belgische tak van het Franse bedrijf plaatste niet alleen zonnepanelen, maar investeerde ook in elektrische bedrijfswagens. Met Luminus als e-mobility partner.

Wie is PGS?

PGS Group werd opgericht in Frankrijk en is al meer dan 30 jaar actief binnen de houtverpakkingsindustrie. De belangrijkste activiteit van het bedrijf bestaat uit de productie en het herstel van houten pallets. Daarnaast bieden ze ook een pooling-dienst aan waarbij pallets virtueel getransfereerd worden. Met hun 45 sites en meer dan 750 werknemers produceert de groep jaarlijks 25 miljoen nieuwe pallets en recupereren ze 20 miljoen gerecycleerde pallets.

Focus op duurzaamheid

“Duurzaam ondernemen is onze absolute prioriteit”, vertelt Patricia Simoen, Corporate Social Responsibility Manager bij PGS. “We nemen onze verantwoordelijkheid op vlak van herbebossing en zetten in op werkbaar werk door onze processen zoveel mogelijk te automatiseren. Daarnaast besparen we kosten noch moeite om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Daarom is de elektrificatie van ons wagenpark een belangrijk speerpunt om onze bedrijfsdoelstellingen te behalen.”

“Elektrisch rijden moet ook comfortabel zijn”

Michel Davidts is bij PGS verantwoordelijk voor de strategie en de investeringen op vlak van duurzaamheid en duurzame energie. “Toen we beslisten om meer in te zetten op hernieuwbare energie, hebben we zonnepanelen geplaatst en geïnvesteerd in elektrische mobiliteit. Beiden dragen bij tot de reductie van onze carbon footprint.”

“Elektrisch rijden is niet alleen duurzaam, maar moet ook comfortabel zijn”, zegt Davidts. “Daarom hebben we beslist om ook bij onze werknemers thuis laadpunten te plaatsen. Als je jouw elektrische wagen op een vlotte manier thuis kan opladen, kan je ’s morgens telkens met een volle batterij vertrekken. Zo hoef je jezelf overdag geen zorgen te maken over het batterijniveau van je wagen.” 

Luminus als e-mobility partner

PGS vertrouwde op Luminus als e-mobility partner. “We willen bedrijven in België helpen met hun transitie naar elektrisch rijden”, vertelt Ludovic De Borlé, e-mobility business developer bij Luminus. “We hebben laadinfrastructuur geplaatst op de bedrijfsterreinen van PGS en bij hun werknemers thuis. We bieden bovendien een heel servicepakket aan om hen volledig te ontzorgen. Onze snelle laadinfrastructuur levert tot 22 kW vermogen. De laadpalen zijn geconnecteerd, waardoor de klant via het online platform alle data kan consulteren. Zo krijgt hij inzicht in verbruik, laadtijden, enzovoort.”

Plannen om uw wagenpark te elektrificeren? Vraag raad aan onze e-mobility specialisten.