Een aanpak op maat voor uw energietransitie

Voor veel bedrijven is de optimalisatie van hun energie-uitgaven een constante prioriteit. Wilt u een stap verder gaan in de energietransitie van uw bedrijf? Luminus reikt u globale oplossingen op maat aan. Samen met u gaan we aan de slag om de beste oplossing te vinden, te ontwikkelen en uit te voeren. Klaar om een frisse wind te laten waaien door uw energie?

Net als de burgers in onze samenleving willen ook kmo’s en grote bedrijven vandaag werken met zuinige en milieuvriendelijke energiebronnen. Voor Brusselse en Vlaamse bedrijven (en binnenkort misschien ook in Wallonië) is het wettelijk verplicht om een energieprestatiecertificaat (EPC) af te leveren wanneer u een niet-residentieel gebouw van minder dan 500 m² wilt verhuren of verkopen.

Daar komt heel wat technische complexiteit en administratieve rompslomp bij kijken, en daarom helpt Luminus zijn klanten nu al om hun energiecontracten goed te beheren, maximaal te besparen en hun energieprestaties permanent te garanderen.

Ontdek nu de bestaande oplossingen om de volledige energietransitie van uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. En ga vooruit met uw energie!

Een allesomvattend programma dat al uw energiedoelstellingen met elkaar verzoent

In het dagelijks leven van een bedrijf komt energie in verschillende vormen: verlichting, verwarming, ventilatie, mobiliteit, afvalbeheer, enz. De financiële gezondheid van uw bedrijf hangt dus af van een goed beheer van al deze energiefactoren. Maar het is helemaal niet zo eenvoudig om op alle niveaus performant te zijn.

Normaal gezien moet u ook meerdere gesprekspartners aanspreken om elke schakel in het geheel één voor één te verbeteren. Maar dat maakt het ook moeilijk om de harmonie te bereiken die we allemaal willen voor ons bedrijf.

En met de groene transitie van onze samenleving willen steeds meer bedrijven milieuvriendelijkere oplossingen implementeren. Dat maakt de zaken nog ingewikkelder.

In bepaalde gevallen kunnen gerichte oplossingen zoals een ‘relighting’ (het veranderen van de verlichting), de verwarmingsketel vervangen of isolatiewerken al voldoende zijn om een interessant energieprestatieniveau te bereiken.

De meeste bedrijven zullen echter baat hebben bij een globaal project dat rekening houdt met hun specifieke kenmerken (omvang van de kantoren, aard van de activiteit, reeds bestaande energie-installaties, filosofie van de directie enz.) en met hun behoeften om een synergie te creëren tussen alle geïmplementeerde oplossingen.

Word een duurzaam bedrijf met het CO2-neutraal label

Met ‘Ga vooruit met uw energie’ kan Luminus uw bedrijf diepgaand transformeren dankzij de expertise van onze dochterondernemingen en partners. Hoe werkt dit? Wij begeleiden u van a tot z bij de keuze en implementatie van de doeltreffendste oplossingen om energie te besparen en uw voetafdruk op de planeet te verkleinen.

Wilt u uw bedrijf een milieuvriendelijke koers laten varen en uw CO2-uitstoot terugschroeven, uw onderneming duurzamer maken en zich engageren in de strijd tegen de klimaatverandering? Luminus begeleidt u als een heuse werfleider in vijf stappen op weg naar een CO2-neutraal bedrijf.

Na een analyse van uw doelstellingen zal onze partner CO2logic je uitstoot nauwkeurig meten om te bepalen op welke vlakken we aan de slag moeten.

Tot slot stellen we samen een actieplan op maat op om uw CO2-uitstoot te verminderen en uw restemissie te compenseren, en voeren we dit uit. U hebt dan de keuze tussen verschillende klimaatgecertificeerde projecten die erkend zijn door onafhankelijke controleorganismes.

Hierna krijgt uw bedrijf het ‘CO2-neutraal’ label, het enige label in België dat gecontroleerd en erkend werd door Vinçotte, het referentiebedrijf in externe controle in de Benelux.

Geef uw energie-efficiëntie een boost met Building Solutions

Omdat de beste energie de energie is die u niet verbruikt, staat Luminus u ook bij om de energie-efficiëntie van uw kantoren en bedrijfsgebouwen te maximaliseren. In het kader van het Building Solutions programma analyseren de experts van onze dochteronderneming Luminus Solutions uw installaties eerst grondig.

In functie van de resultaten en van uw verwachtingen stellen onze ingenieurs vervolgens een gedetailleerd stappenplan en een kostenraming op van de te implementeren technieken om uw renovatieproject in goede banen te leiden: isolatie, HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning), relighting, eigen productie, enz.

Ook dit kunt u volledig uit handen geven! Een dossierbeheerder houdt toezicht op de werken en de installatie van de nieuwe uitrusting. Afhankelijk van de formule die u kiest, verdient uw investering zich binnen enkele jaren terug dankzij de energie die u bespaart.

Stap over op elektrisch rijden met e-mobility

Afhankelijk van waar u zich bevindt, kan het vervoer van uw medewerkers en producten ook een aanzienlijk prijskaartje hebben op het vlak van energie. Maar dus ook heel wat besparingspotentieel!

Druk uw lease- en brandstofkosten en verbeter uw CO2-voetafdruk door uw bedrijfswagenpark elektrisch te maken. Of u nu laadpalen moet plaatsen of wilt overstappen op elektrische wagens, Luminus zorgt voor alles.

In het kader van het e-Fleet programma maken wij een stand van zaken op van de bestaande situatie en onderzoeken we de technische mogelijkheden. Op basis van de resultaten stellen wij u vervolgens verschillende transitiescenario’s voor, met een evaluatie van de financiële impact en milieueffecten van uw overstap naar elektrische wagens. Tot slot implementeren wij de formule van uw keuze door de tussenkomst van onze verschillende partners te coördineren.

Klaar om vooruit te gaan met uw energie?

Klaar om vooruit te gaan met uw energie?

Start!