Quick wins voor een lagere energiefactuur

Om de energiefactuur van uw bedrijf te verlagen, is het slim om een bedrijf als Luminus in te schakelen voor energiemonitoring. We scannen uw energieverbruik en geven een overzicht van mogelijke besparingen.

Maar er bestaan ook eenvoudige ingrepen waarmee u en uw medewerkers een mooie besparing realiseren en de ecologische voetafdruk van uw organisatie verkleinen

ONTDEK DE ENERGIEMANAGEMENT APP VAN LUMINUS

Optimale verlichting in uw werkruimtes, besparing op uw factuur

In veel kantoorgebouwen blijft het licht de hele nacht branden. Met bewegingsdetectoren kunt u die verspilling zonder veel moeite uitschakelen. Bereken ook eens hoeveel u uitspaart door – versneld – over te schakelen op ledverlichting. Of ga gerust nog een stap verder: herdenk uw complete verlichtingsinfrastructuur. Relighting, noemen we dat.

Een goed onderhouden verwarmingsinstallatie brengt geld op

Uw verwarmingsinstallatie jaarlijks laten onderhouden zorgt voor een meer efficiënte werking en lagere kosten. Regelmatig nakijken of de instellingen van de thermostaat nog overeenkomen met de actuele noden van uw organisatie is ook de moeite waard.

Voorzie daarnaast een goede ventilatie, want het kost meer energie om een vochtige ruimte te verwarmen. Let er zeker op dat airco en CV elkaar niet tegenwerken! En bekijk sowieso wanneer de airco echt in actie moet schieten. Is dat bij 23 of bij 25 graden?

Creëer ‘energiebewustzijn’ bij uzelf en uw medewerkers

Steeds meer mensen zijn bereid hun gedrag aan te passen om minder energie te verbruiken, en daar kunt u als werkgever handig op inspelen. Op frisse dagen een trui dragen en de verwarming een graadje lager zetten is makkelijk genoeg als alle collega’s daarin meegaan.

Maar weten uw medewerkers ook hoeveel hun pc of laptop verbruikt? Dat gaat al snel over een paar honderd watt. Het loont dus absoluut de moeite om hen zelf eens te laten nagaan – met een energiemeter, waarom niet? – hoeveel stroom ze op die manier verbruiken. De computer uitzetten tijdens de middagpauze, terwijl ze op klantenbezoek zijn of aan het einde van de dag kan dus een enorm verschil betekenen.

Besparen in één klik: een energiemanager op zak

Hulp nodig in uw zoektocht naar een lagere energiefactuur? Uw smartphone of tablet kan daarbij helpen. Met de Luminus Energy Management app volgt u het energieverbruik van uw onderneming op de voet én bent u helemaal mee met prijsdalingen en -stijgingen op de energiemarkt. Zo kunt op het gepaste moment reageren – en een mooie besparing realiseren.

Slimme beslissingen over uw energieverbruik?

Die neemt u door de markt op de voet te volgen.
Ontdek hoe met de Luminus Energy Management app.

DOWNLOAD DE APP VOOR ANDROID

DOWNLOAD DE APP VOOR IOS