Quick wins voor een lagere energiefactuur

De laatste jaren duiken er bedrijven op die gespecialiseerd zijn in energiemonitoring. Zij gaan na waar de energie bij zakelijke gebruikers naartoe gaat en geven een overzicht van mogelijke besparingen. Maar u kunt ook zelf aan de slag gaan – samen met uw medewerkers. Met eenvoudige ingrepen kunt u een mooie besparing realiseren én de ecologische voetafdruk van uw organisatie verkleinen.

  • Breng in kaart waar de energie naartoe gaat
  • Energie besparen kan bijna altijd
  • Kleine ingrepen met groot resultaat

ONTDEK DE APP

Snel naar led?

In veel kantoorgebouwen blijft het licht de hele nacht branden. Met bewegingsdetectoren kunt u die verspilling zonder veel moeite uitschakelen. Bereken ook eens hoeveel u uitspaart door – versneld – over te schakelen op ledverlichting. Of ga gerust nog een stap verder: herdenk uw complete verlichtingsinfrastructuur. Relighting, noemen we dat.

Airco versus CV

Uw verwarmingsinstallatie jaarlijks laten onderhouden zorgt voor een meer efficiënte werking en lagere kosten. Regelmatig nakijken of de instellingen van de thermostaat nog overeenkomen met de actuele noden van uw organisatie is ook de moeite waard.

Voorzie daarnaast een goede ventilatie, want het kost meer energie om een vochtige ruimte te verwarmen. Let er zeker op dat airco en CV elkaar niet tegenwerken! En bekijk sowieso wanneer de airco echt in actie moet schieten. Is dat bij 23 of bij 25 graden?

Doe het samen met uw medewerkers

Steeds meer mensen zijn bereid hun gedrag aan te passen om minder energie te verbruiken, en daar kunt u als werkgever handig op inspelen. Op frisse dagen een trui dragen en de verwarming een graadje lager zetten is makkelijk genoeg als alle collega’s daarin meegaan.

Maar weten uw medewerkers ook hoeveel hun pc of laptop verbruikt? Dat gaat al snel over een paar honderd watt. Het loont dus absoluut de moeite om hen zelf eens te laten nagaan – met een energiemeter, waarom niet? – hoeveel stroom ze op die manier verbruiken. De computer uitzetten tijdens de middagpauze, terwijl ze op klantenbezoek zijn of aan het einde van de dag kan dus een enorm verschil betekenen.

U hebt hulp op zak

Hulp nodig in uw zoektocht naar een lagere energiefactuur? Uw smartphone of tablet kan daarbij helpen. Met de Luminus Energy Management app volgt u het energieverbruik van uw onderneming op de voet én bent u helemaal mee met prijsdalingen en -stijgingen op de energiemarkt. Zo kunt op het gepaste moment reageren – en een mooie besparing realiseren.

Slimme beslissingen over uw energieverbruik?

Die neemt u door de markt op de voet te volgen.
Ontdek hoe met de Luminus Energy Management app.

DOWNLOAD DE APP VOOR ANDROID
DOWNLOAD DE APP VOOR iOS