Het energieverbruik van uw onderneming beheren: zo haalt u winst uit een minutieuze monitoring

Energie is een belangrijke kostenpost voor zowat elke organisatie. Hoe meer informatie u kunt verzamelen over uw energieverbruik, hoe beter u gewapend bent om besparingen te realiseren.

  • Pieken en dalen analyseren
  • Zoeken naar slimme besparingen
  • Zo creëert u een win-winsituatie

ONTDEK DE APP

Wat leert u uit pieken en dalen?

Als u het energieverbruik van uw organisatie op de voet volgt, komen er snel pieken en dalen in het vizier. Op piekmomenten kunt u nagaan waar de meeste energie naartoe gaat en gericht beginnen nadenken over manieren om de kosten te drukken. Ook de dalmomenten zijn vaak leerzaam. Heel wat bedrijfsleiders zijn zich bijvoorbeeld niet bewust van het energieverbruik tijdens de nacht: het sluipverbruik van machines die stand-by zijn, airco die niet wordt uitgeschakeld of pc’s die blijven draaien kan snel oplopen.

Beslissingen die u helpen besparen

Meten is weten. (Ja, het is een cliché – maar clichés zijn nu eenmaal vaak waar.) Het stroomverbruik van kantoorgebouwen piekt bijvoorbeeld op hete dagen, als de airco op volle toeren draait. Loont het de moeite om te investeren in bijkomende isolatie, in zonnewering of in geautomatiseerde HVAC voor uw gebouwen? Of is het slimmer om zo veel mogelijk medewerkers een thuiswerkdag te gunnen en de bovenste verdieping helemaal niet te gebruiken in de zomer? Het zijn beslissingen die u misschien niet rechtstreeks linkt aan energie, maar die wel degelijk een aanzienlijke impact op uw energieverbruik kunnen hebben.

En zo profileert uw onderneming zich

Als u het goed aanpakt, zit een win-winsituatie er zeker in. Behalve de nettobesparing helpt u ook het milieu een handje. En wie zich kan profileren als maatschappelijk verantwoord ondernemer, heeft vandaag meer dan één streepje voor op de arbeidsmarkt.

Handig, met de app

Kortom: wie goed monitort, bespaart beter. En om u daarbij te helpen, stelt Luminus u graag een heel handig hulpmiddel ter beschikking: de Luminus Energy Management app. Daarmee volgt u het energieverbruik van uw onderneming op de voet – via tablet of smartphone.

Slimme beslissingen over uw energieverbruik?

Die neemt u door de markt op de voet te volgen.
En dat doet u met de Luminus Energy Management app.

DOWNLOAD DE APP VOOR ANDROID
DOWNLOAD DE APP VOOR iOS