Bespaar uw energie

Green mobility: hoeveel kost het voor uw bedrijf?

Green mobility prix

Elektrische mobiliteit is de vervoersoplossing van de toekomst. Als bedrijf kunt u elektrische mobiliteit eenvoudig stimuleren door uw werknemers groene bedrijfswagens aan te bieden en/of laadpalen te installeren op uw bedrijfssite. Maar wat is de kostprijs van een dergelijke investering?

De elektrische wagen: weinig verbruik en fiscale voordelen

Een elektrische wagen verbruikt aanzienlijk minder dan een klassiek voertuig: ongeveer 0,2 kWh per afgelegde kilometer. Neem een referentie van 20.000 km per jaar met een kostprijs voor bedrijven tussen € 0,12 en € 0,25 per kilowattuur en u weet dat u tussen € 480 en € 1000 mag neerleggen voor het jaarlijks verbruik (20.000 km x 0,2 kWh x € 0,12 of € 0,25).

Laten we deze gegevens eens vergelijken met die van een traditioneel voertuig met verbrandingsmotor. Voor een traject van 20.000 km afgelegd door een dieselwagen die gemiddeld 6 liter per 100 km verbruikt tegen een prijs van € 1,54 per liter komt u aan een budget van € 1.848 per jaar. Voor een benzinewagen met een kost van € 1,59 per liter moet u gemiddeld € 1908 per jaar rekenen.

De verbruikskosten zijn dus voor een elektrische wagen half zo hoog als voor een wagen uitgerust met een verbrandingsmotor. Bovendien kan de aankoop van een groene wagen voor een bedrijf bijna volledig afgetrokken worden. Het elektriciteitsgebruik is eveneens aftrekbaar tot 75%.

De installatie van laadpalen

Om het gebruik van elektrische wagens te stimuleren kunt u er voor kiezen laadpalen te installeren op uw bedrijfssite. De aankoopprijs van een laadpaal ligt tussen € 950 en € 3.000 in functie van de modellen en gewenste opties. De installatie houdt een eenmalige kost van € 1.000 in, opnieuw afhankelijk van uw installatie en eventuele aanpassingen. Maar vergeet vooral niet dat bedrijven tot 120% van de kosten voor de aankoop en installatie van deze laadpalen kunnen aftrekken.

Ontdek de verschillende oplossingen om een elektrische wagen op te laden.

Bent u overtuigd van het belang van de elektrische wagen en wenst u meer informatie over de aankoop van elektrische voertuigen en de installatie van laadpalen voor uw bedrijf? Vraag hier gratis een offerte elektrisch rijden aan.Blijf op de hoogte met Luminews

Meld u aan voor onze nieuwsbrief


Ga naar www.luminus.be