Belgische Energie-en Milieuprijs 2018: de inschrijvingen zijn gestart!

Als leverancier van energieoplossingen voor professionals ondersteunen wij met veel enthousiasme initiatieven die bijdragen aan een duurzame toekomst. Daarom zijn wij partner van de Belgische Energie-en Milieuprijs. Die wedstrijd belooft ook dit jaar heel innovatief te worden. Hebt u een project voor duurzame ontwikkeling opgestart? Schrijf u nu in!

De winnaars van 2017

In 2017 werden in totaal negen specifieke prijzen uitgereikt aan bedrijven die innoveren op het gebied van energie en duurzame ontwikkeling:

  1. Circular Economy Award: beloont vernieuwende initiatieven, gericht op de overschakeling op meer circulaire productie- en consumptiepatronen. De prijs werd toegekend aan PermaFungi, een project rond stadslandbouw en circulaire economie dat onze steden veerkrachtiger moet maken.
  2. Sustainable Mobility Award: beloont innovatie op het gebied van producten, diensten en nieuwe businessmodellen of de uitvoering van projecten rond mobiliteit. Het bedrijf Brussels by water sleepte deze prijs in de wacht. Het gaat om een project rond multifunctioneel openbaar vervoer tussen Brussel, Schaarbeek, Neder-Over-Heembeek en Vilvoorde.
  3. Sustainable Energy Award: beloont innovatie op het gebied van nieuwe technologieën, producten, diensten en nieuwe businessmodellen of de uitvoering van projecten in verband met hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. Deze prijs ging naar Ecluse voor het stoomnetwerk “ECLUSE”, duurzame energie voor de chemische industrie in de Waaslandhaven.
  4. Sustainable Education Award: een prijs voor bewustmaking, informatie en onderwijs rond duurzame ontwikkeling. De winnaar was Eneco met een educatief project voor leerlingen van het 5de en 6de jaar van de lagere school.
  5. Sustainable Building Award: bekroont de inspanningen die worden geleverd om privéwoningen, kantoren en commerciële gebouwen duurzamer te maken. Voor deze prijs eindigden twee winnaars ex aequo: enerzijds Philippe Samyn and Partners, architects & engineers bvba + BEAI nv voor een zo goed als zero-wastegebouw van glas, en anderzijds Atelier d’Architecture Galand voor de bouw van een ecologisch verantwoorde jeugdherberg met sociaal doel.
  6. International Foundation Award: speciale prijs die wordt uitgereikt door de International Polar Foundation. Hij werd toegekend aan KREATIVA.
  7. Luminus Premium Award: speciale prijs die door ons wordt uitgereikt en die in 2017 naar de Coca-Cola European Partners Belgium ging. De vestiging in Chaudfontaine gebruikt de unieke troeven van de natuur om haar verbintenis rond groene energie te versterken.
  8. Special Jury Award: “favorietenprijs” die wordt uitgereikt door de jury en die in 2017 naar de Schenkingsbeurs ging. Die organiseert voedselschenkingen door alle betrokken spelers samen te brengen en aan bewustmaking te doen.
  9. Premium Media Partner Award: wordt uitgereikt door onze Premium Media Partner IMP Group. Ook deze prijs bekroonde met een ex aequo twee winnaars: enerzijds ATENOR — GEBOUW WILFRIED MARTENS met een innovatief energieconcept dat bestond uit een geothermische installatie, en anderzijds Ahooga met de eerste opvouwbare maar toch comfortabele fiets ter wereld die tegelijkertijd ook elektrisch én ultralicht is.

Bekijk alle winnaars en genomineerden van 2017.

Editie 2018: wat als u zelf laureaat werd?

Voelt u zich ook aangesproken door het avontuur en wilt u zich voorstellen voor de editie van 2018? Bent u een burger, bedrijf, school, stad of gemeente of vereniging en hebt u een project rond duurzame ontwikkeling op touw gezet? Schrijf u meteen in via het online formulier. Kandidaten kunnen zich inschrijven tot en met 22 april 2018. De ceremonie vindt plaats op 7 juni 2018 in het BEL in Tour & Taxis.

Hebt u vragen over dit evenement en onze rol als partner? Neem telefonisch contact met ons op via 078 155 232 (grote bedrijven) of 078 155 230 (kmo’s en zelfstandigen).