Tot uw dienst

Luminus behaalt het niveau “uitzonderlijk” op de schaal van het platform EcoVadis

Luminus EcoVadis

Het onafhankelijke platform EcoVadis, dat de ecologische en maatschappelijke praktijken van bedrijven moet verbeteren, gaf ons een score van 85/100. Die komt overeen met het niveau “uitzonderlijk” op de objectieve schaal die de organisatie hanteert. De afgelopen jaren konden we onze resultaten aanzienlijk verbeteren dankzij onze inspanningen en investeringen op het vlak van hernieuwbare energie.

Onze “uitzonderlijke” score van 85/100

Op de scorekaart die EcoVadis heeft ingevoerd, behaalden we het niveau “uitzonderlijk”. Dat komt overeen met een gemiddelde score van 85/100. De schaal beoordeelt vier belangrijke thema’s:

 • Leefmilieu
 • Arbeidspraktijken en mensenrechten
 • Eerlijke handelspraktijken
 • Duurzame inkoop

Volgens de ratingschaal van EcoVadis betekent dat cijfer dat de strategie van Luminus een gestructureerde aanpak volgt op het vlak van duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Die elementen zijn gebaseerd op gekwantificeerde verbintenissen, concrete maatregelen voor elke uitdaging, gedetailleerde informatie over de uitvoering van de maatregelen en nauwkeurige rapportage op basis van kritieke prestatie-indicatoren.

Onze evolutie de afgelopen jaren

Sinds 2012 zijn onze scores voor de vier thema’s die EcoVadis onderzoekt, voortdurend blijven stijgen:

 • Voor het thema “Leefmilieu” gingen we van 70 naar 90/100
 • Op sociaal vlak boekten we dezelfde vooruitgang van 70 naar 90/100
 • In termen van bedrijfsethiek klommen we van 40 naar 70/100
 • Het thema “Duurzame inkoop” verbeterde bij ons van 40 naar 70/100

Onze investeringen in een duurzame toekomst

Die groei kan worden verklaard door allerlei initiatieven die we hebben genomen :

 1. Toename van onze investeringen in hernieuwbare energie en energiediensten.
 2. De jaarlijkse publicatie van een duurzaamheidsrapport conform de GR14-normen, inclusief regelmatig overleg met de verschillende betrokken partijen en een inhoud die is afgestemd op hun verwachtingen.
 3. Meer transparantie over de inventaris van verontreinigde bodems en maatregelen om de biodiversiteit te beschermen.
 4. Geen verzuimincidenten de afgelopen drie jaar.
 5. Een concreet beleid voor de naleving van de mensenrechten en maatregelen om discriminatie en pesterijen te voorkomen.
 6. De inzet van het bestuur om diversiteit op managementniveau te bevorderen met bijbehorend actieplan.

We zijn vastberaden om in 2018 onze vooruitgang door te zetten met het oog op een duurzamere toekomst en om u diensten aan te kunnen bieden die zo goed mogelijk afgestemd zijn op uw behoeften.

Wenst u meer informatie over de ratingschaal of onze inspanningen op het vlak van milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Surf dan naar de website van het platform EcoVadis of neem contact met ons op via e-mail op het adres kmo@luminus.be (zelfstandigen en kmo’s) of business.services@luminus.be (grote ondernemingen).Blijf op de hoogte met Luminews

Meld u aan voor onze nieuwsbrief


Ga naar www.luminus.be