Batterijen voor energieopslag: flexibiliteit

De huidige elektriciteitsmarkt staat onder druk en is onderhevig aan tal van uitdagingen. Denk maar aan de integratie van hernieuwbare energie, de infrastructuur voor elektrische wagens, … Deze vele technologische evoluties zullen ervoor zorgen dat we nog meer moeten bijdragen voor het gebruik en de ontwikkeling van de netinfrastructuur. Batterijen voor energieopslag kunnen hier de oplossing bieden.

Batterijen voor opslag: een antwoord op de energie-uitdagingen

De batterijen voor energieopslag wekken veel belangstelling – enerzijds als optie om in te spelen op de nieuwe energie-uitdagingen en te zorgen voor flexibiliteit, en anderzijds om tegelijkertijd het beschikbare aandeel hernieuwbare energie voor de werking van bedrijven te vergroten.

ATS, voorbeeld van een systeem voor onze klanten

Onze partner ATS zal op het terrein van een van zijn vestigingen een batterijsysteem voor energieopslag installeren om de concrete werking en efficiëntie te laten zien aan andere bedrijven. De zonnepanelen op het dak worden gekoppeld aan de batterij en zullen zo het energieverbruik van de vestiging optimaliseren. De industriële klanten kunnen er kennismaken met de voordelen van een batterij in een realistische context en niet gewoon in het kader van een demonstratie.

Concreet investeert ATS in een systeem dat tot 270 kWh energie kan opslaan in lithium-ionbatterijen. Dit vormt voor andere kmo’s en industrieën binnen Vlaanderen het ideale voorbeeld om te voorzien in eigenconsumptie.

Dit is interessant voor klanten die meer willen weten over deze nieuwe technologie. Zo kunnen ze het installatieproces van de batterij van a tot z volgen, van de ontwerpfase tot de uiteindelijke installatie en aansluiting. Ze krijgen een idee van de verschillende aspecten waarmee ze zelf ook in aanraking zullen komen als ze hun eigen project met installatie van zo’n batterij uitvoeren.

Wilt u meer informatie over de batterijen voor energieopslag? Ontdek alle details over het project van ATS of neem contact op met een van onze adviseurs via e-mail op het adres btb@edfluminus.be of per telefoon op het nummer 078 155 232.