Bespaar uw energie

Smartflower: een mooie en slimme installatie die zonne-energie produceert

Fleur énergie solaire

De smartflower is een innovatieve installatie voor zelfconsumptie. Via de 12 blaadjes met zonnepanelen produceert ze zonne-energie. Het is een krachtig communicatiemiddel waarmee u heel wat energie kunt besparen.

Slimme innovatie

De smartflower is geïnspireerd op zonnebloemen, die een maximale hoeveelheid energie verzamelen door met de zon mee te draaien. Deze revolutionaire installatie volgt dat principe en gebruikt de opgeslagen energie om uw eigen elektriciteit te produceren. Ze is niet alleen efficiënt en innovatief, maar heeft tevens een elegant ontwerp en is gemakkelijk te installeren op uw bedrijfsterrein. De enige vereisten zijn de plaatsing van een betonnen fundering en een elektrische aansluiting.

Voordelig systeem voor zelfconsumptie

De zonnebloem wordt net als klassieke zonnepanelen gebruikt voor de productie en het gebruik van eigen elektriciteit. U kunt er tot 4000 kWh per jaar mee opwekken en dankzij de draaiende panelen ligt het rendement 40% hoger dan bij de klassieke zonnepanelen. De smartflower heeft ook nog andere voordelen:

  • Eenvoudige en snelle installatie door onze diensten,
  • Automatische reiniging van de zonnepanelen,
  • Probleemloze verplaatsing naar een nieuw bedrijfsterrein als uw bedrijf verhuist,
  • Automatische sluiting van de blaadjes bij slecht weer of veel wind om schade te voorkomen en uw veiligheid te waarborgen.

Meer oplossingen voor zelfconsumptie voor professionals

Aanzienlijke energiebesparing

De impact op uw elektriciteitsfactuur is een van de grote troeven van een dergelijke installatie. Een smartflower met zonnepanelen is bijna voldoende om de volledige jaarlijkse stroombehoefte van een klein kantoor te dekken. Door de bloem te combineren met andere energiebronnen zoals klassieke zonnepanelen of een windmolen kunt u volledig in uw eigen energieverbruik voorzien.

Krachtige marketingtool

De zonnebloem trekt meer aandacht dan gewone zonnepanelen. Ze vormt dan ook een efficiënt middel om uw klanten, leveranciers en werknemers maar ook voorbijgangers te tonen dat u wilt meewerken aan een groenere toekomst. Bovendien kunt u de voet onderaan personaliseren met het logo van uw bedrijf voor een nog groter effect.

Wilt u een smartflower installeren op het terrein van uw organisatie? Download onze brochure over de Smartflower POP of neem voor meer informatie contact op met een van onze deskundigen op kmo@luminus.be (voor zelfstandigen en kmo’s) of btb@edfluminus.be (voor grote bedrijven en overheidsinstellingen).Blijf op de hoogte met Luminews

Meld u aan voor onze nieuwsbrief


Ga naar www.luminus.be