EDF Luminus wordt meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf NEWELEC

We versterken onze energie-efficiëntiediensten door meerderheidsaandeelhouder te worden van NEWELEC, de specialist in elektriciteit en industriële elektrotechniek.

Uitbreiding van het aanbod van energieoplossingen

We werken al enkele jaren samen met verschillende partners om met het meest complete aanbod energie-efficiëntiediensten voldoende te kunnen beantwoorden aan uw energiebehoeften. In dat kader investeren we in aandelen van die partners en werken we samen om u de beste oplossingen op de markt te kunnen bieden. Die voldoen aan de strengste eisen wat betreft het beheer van uw verbruik, energiebesparing en veiligheid.

Zo kregen we begin juni de kans om een meerderheidsbelang (65%) te verwerven in de onderneming NEWELEC, waardoor we de grootste aandeelhouder worden.

Ontdek alle partners van EDF Luminus

NEWELEC, expert in elektriciteit en industriële elektrotechniek

NEWELEC is een Luiks familiebedrijf dat werd opgericht in 1985 en dat gespecialiseerd is in elektriciteit en industriële elektrotechniek. Oprichters Gérard Leclercq en Armand Stainier slaagden erin om hun bedrijf te laten groeien en hun deskundigheid te versterken dankzij allerlei overnames en samenwerkingen.

Vandaag biedt het bedrijf een complete dienstverlening aan voor alles wat met elektrotechniek te maken heeft. Het heeft meer bepaald ruime ervaring verworven op het vlak van laag- en middenspanning, schakelborden en automatisering.

Energiebesparing en een kleinere ecologische voetafdruk

Onder meer via deze samenwerking willen we nog meer initiatieven nemen om bedrijven te helpen die op ons vertrouwen om hun energiefactuur te verlagen. Dat willen we bereiken door hun energie-efficiëntie te verbeteren en hun ecologische voetafdruk te verkleinen via met name hernieuwbare energie.

Via de expertise van NEWELEC op het vlak van industriële elektrotechniek willen we vooral voldoen aan de verwachtingen van onze klanten in de bedrijfswereld, voor wie energie-efficiëntie en veiligheid in het bijzonder relevant zijn.

Gezamenlijke visie

Wat Luminus en NEWELEC bijeen heeft gebracht, zijn gedeelde waarden zoals het menselijke aspect en een toekomstgerichte zakelijke visie in het belang van de komende generaties.

Wilt u meer informatie over de diensten van Luminus voor bedrijven? Ontdek ons aanbod of neem contact met ons op via ons contactformulier.