Energiepartner voor kmo’s in elke sector

Of u nu een klein of een groot bedrijf runt, een deskundige en betrouwbare energiepartner is onmisbaar. Samen met u maken we uw energieverbruik zo efficiënt en zuinig als mogelijk, in welke sector u ook actief bent. Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen (NZVL), brouwerij Haacht en kwekerij Florigrow zijn alvast helemaal overtuigd van Luminus als partner.

Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

“Bij het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen zetten we bewust in op een neutrale, ondernemende en transparante dienstverlening”, vertelt financieel directeur Toon Minoodt. “Die laatste twee eigenschappen kenmerken ook Luminus. We rekenen op hen voor de levering van zowel elektriciteit als aardgas op verschillende locaties.”

Als kmo koost het NZVL voor voor een Luminus Business Budget-pakket. “Binnen die formule streeft Luminus naar een evenwicht tussen hernieuwbare en fossiele energie. Dat er ook een deel hernieuwbare energie wordt aangewend is voor ons zeker een pluspunt. We zijn ons ervan bewust dat hernieuwbare energie de toekomst is.”

Het goede contact met de Luminus-klantendienst is voor het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen de doorslaggevende factor. “Als er aanpassingen of een nieuwe aansluiting nodig zijn, willen we snel en vlot geholpen worden. Bij Luminus is dat altijd al het geval geweest. Bovendien evalueren we ook regelmatig de samenwerking met onze leveranciers. Een recente benchmarking toonde aan dat Luminus nog steeds de beste keuze is, zowel op vlak van service als prijszetting.”

Florigrow

Kwekerij Florigrow is een moderne kwekerij met een uitgebreid assortiment perkplanten en kruiden. Het bedrijf zet in op innovatieve technieken en gespecialiseerde mensen, en opende in 2014 een geavanceerd serrecomplex. “Ons serrecomplex wordt voor twee derde verwarmd op aardgas”, vertelt mede-zaakvoerder Dave Vangenck. “Om de continuïteit en kwaliteit van onze productie te garanderen is een betrouwbare energiepartner onmisbaar. Luminus levert ons al jaren een fantastische service!”

“In al de jaren dat we een beroep doen op Luminus hebben we nog nooit een aanleiding of twijfel gehad om van energiepartner te wisselen”, zegt Dave. “Luminus helpt ons op een persoonlijke wijze, en denkt flexibel met ons mee om de contractformule aan te passen indien nodig.”

Brouwerij Haacht

Brouwerij Haacht is nog een echte familiebrouwerij en behoort tot een van de belangrijkste investeerders in Belgisch horeca-vastgoed. “Onze panden krijgen geregeld nieuwe huurders, of komen wel eens leeg te staan”, vertelt Sonja Hofmans van het secretariaat van de commerciële afdeling van de brouwerij. “Daar komt dan heel wat administratie aan te pas, onder andere voor de aansluitingen van elektriciteit en aardgas.”

“Ik contacteer Luminus voornamelijk om de administratie rond leegstand in orde te brengen, en voor opvolging van de facturatie. Af en toe gebeurt het dat een correctie nodig is op een factuur. Dat wordt dan steeds snel en vlot opgelost. We zijn intussen al jaren klant bij Luminus, en vooral op vlak van service bieden ze duidelijk een meerwaarde. Ik krijg steeds snel reactie, en dat telkens op een heel vriendelijke en correcte manier.”

> Ontdek hier wat Luminus kan betekenen voor uw bedrijf.