Een lagere energiekost en bijdragen aan een stabiel elektriciteitsnet: ontdek het Luminus Flexibiliteit-programma

Meer dan ooit is het belangrijk voor netbeheerders om pieken in het elektriciteitsnetwerk op te vangen en het netwerk stabiel te houden. Dankzij de technologische ontwikkelingen kunt u als professionele klant hier actief aan meewerken én bovendien een vergoeding voor krijgen. Met het Flexibiliteit-programma van Luminus helpen we u uw energiekosten te verlagen en bij te dragen aan een evenwichtig elektriciteitsnet.

De productie- en distributiemogelijkheden van elektriciteit zijn de voorbije jaren sterk geëvolueerd. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, maar ook opportuniteiten voor u als onderneming. Kan u de industriële processen binnen uw bedrijf aanpassen om uw verbruik te verlagen of te verhogen? Of produceert u zelf elektriciteit en wil u deze (deels) op de markt brengen?

Met het Luminus Flexibiliteit-programma kunt u uw productieprocessen zo beheren dat u er een extra vergoeding voor ontvangt. Luminus stelt u graag twee opties voor, die zowel afzonderlijk als samen kunnen opgestart worden.

Active Load Management

Met het Active Load Management-programma stelt u een deel van uw productiecapaciteit of een deel van uw verbruik ter beschikking van het netwerk tijdens vooraf gedefinieerde periodes. We installeren bij u een slimme controlemodule die vanop afstand beheerd kan worden, en die uw installatie in real time verbindt met onze Trading Desk. U geeft Luminus zo ook de mogelijkheid om vanop afstand te anticiperen of bepaalde processen uit te stellen, om zo uw elektriciteitsverbruik te optimaliseren. Dit gebeurt uiteraard volledig onder uw toezicht en volgens vooraf vastgelegde afspraken.

Pricing Interactivity

Met het Pricing Interactivity programma kunt u dagelijks de evolutie van de elektriciteitsprijs volgen. Zo kunt u uw verbruik van dag tot dag aanpassen:

  • minder verbruiken of meer injecteren als de prijzen hoog zijn
  • meer verbruiken of minder injecteren als de prijzen laag zijn.

Op basis van de prijsinfo en uw productieplanning beslist u welke elektriciteitsvolumes u de daaropvolgende dag wenst te verbruiken, en geeft u dit door via de klantenzone. Heeft u toch meer of minder energie nodig dan gepland, kunt overtollige volumes te koop aanbieden of extra volumes aankopen.

Een klant aan het woord

Contacteer ons

Kunt u door uw productieprocessen aan te passen uw verbruik met minstens 500 kW verlagen of verhogen? En/of produceert u zelf energie (warmtekrachtkoppeling, windenergie …) of beschikt u over een noodgenerator? Dan kan onze dienst Flexibiliteit u een aanzienlijke besparing opleveren!

Aarzel niet en contacteer uw Key Account Manager of mail ons via btb@edfluminus.be. We bekijken dan snel met u:

  • of uw bedrijf kan deelnemen aan één of zelfs de twee flexibiliteitsprogramma’s;
  • voor welke volumes uw bedrijf zich kan engageren;
  • welke vergoeding u hiervoor kunt ontvangen.

Download onze folder met extra informatie.