Solar Impulse vliegt als eerste rond de wereld op zonne-energie

De wereldreis van de Solar Impulse zit erop: het vliegtuig maakte als eerste ooit een reis rond de wereld, enkel en alleen aangedreven door zonne-energie. Het toestel kwam op 26 juli veilig aan in Abu Dhabi, waar het meer dan 2 jaar geleden ook vertrok voor de eerste vlucht. Begin dit jaar kwam Solar Impulse-piloot Bertrand Piccard het project nog toelichten bij Luminus.

De Solar Impulse legde in totaal meer dan 42.000 km af en vloog over vier continenten, enkel en alleen op zonne-energie.  Het vliegtuig weegt slechts anderhalve ton, en heeft meer dan 17.000 fotovoltaïsche cellen op de vleugels bevestigd.

Niet zonder obstakels

De missie van de Solar Impulse verliep echter niet zonder problemen. Zo moest het toestel noodgedwongen enkele maanden aan de grond blijven door een probleem met de batterijen. Ook de weersomstandigheden speelden vaak een belangrijke rol.

Groene toekomst

De Solar Impulse had als voornaamste doel zoveel mogelijk mensen te sensibiliseren rond energieconsumptie en natuurlijke energiebronnen. Het einde van de reis werd dan ook gevierd met de hashtag #futureisclean.

Bij Luminus delen we de overtuiging dat een groene energietoekomst mogelijk is, en dat energie op een intelligente manier beheren rendabel is voor elk bedrijf.

>> Ontdek hier alles over de groene energie-oplossingen van Luminus voor uw bedrijf.