Start-up in de kijker: mobiele zonne-energie

Een draagbare batterij waarmee je toestellen niet enkel kan opladen via usb-aansluiting maar ook via het “echte” stopcontact: dat is het uitgangspunt van de Antwerpse start-up LifePower. Het jonge bedrijf ging zelfs nog een stap verder, en creëerde voor de batterij ook draagbare zonnepanelen.

Een smartphone, laptop, tablet, andere draagbare toestellen … we worden alsmaar mobieler, maar de batterij van al die toestellen lijkt niet echt mee te evolueren. Dankzij enkele eenvoudige tips kan je de levensduur van een smartphonebatterij wel wat rekken, maar bij intens gebruik loop je al snel tegen de beperkingen aan.

Om dat probleem op te lossen, vind je sinds enkele jaren zogenaamde “powerbanks” terug in de winkel, een draagbare herlaadbare batterij. Daarmee kan je via usb o.a. je smartphone opladen. De capaciteit van powerbanks laat echter vaak te wensen over, en bovendien kan je er geen normaal stopcontact van bv. je laptop op aansluiten.

Genoeg stroom voor een tv

Als antwoord op die beperking ontwikkelde de start-up LifePower een krachtig “draagbaar stopcontact”, met zowel een usb- als een gewone stekkeraansluiting. Zo kan je bijvoorbeeld je laptop opladen via het stopcontact, en kun je tegelijk je telefoon opladen via de usb-poort.

De A2 batterij is met een capaciteit van 25.600 mAh krachtig genoeg om zelfs een televisie op aan te sluiten, of je kan er 1x volledig je laptop mee opladen, 6 keer de batterij van je professionele fototoestel, 4 keer je tablet, 10 keer je smartphone …

Herladen op zonne-energie

Als je op reis bent, in een afgelegen gebied zit of de diepe natuur intrekt, heb je de energie van een draagbare batterij echter snel opgebruikt. LifePower creëerde daarom ook draagbare zonnepanelen, waarmee je het draagbaar stopcontact onbeperkt kan opladen en blijven gebruiken. Zo wek je zelf eenvoudig groene stroom op. Bovendien is het toestel ook perfect geschikt om te gebruiken bij noodtoestanden of na natuurrampen, wanneer er (tijdelijk) geen stroom beschikbaar is.

>> Ontdek hier de hernieuwbare energieoplossingen van Luminus.

Foto © LifePower.