Solar Impulse-piloot Bertrand Piccard op bezoek bij Luminus

Met het vliegtuig Solar Impulse 2 willen piloten Bertrand Piccard en André Borschberg de eerste vlucht rond de wereld maken, enkel en alleen op zonne-energie. In februari nodigde Luminus Bertrand Piccard uit om zijn filosofie achter het project te delen.

De Solar Impulse 2 is een van oorsprong Zwitsers project. Met de krachttoer willen beide piloten aantonen hoe ver de mogelijkheden reiken van door zonne-energie aangedreven vliegtuigen. Voorlopig is er weliswaar maar plaats voor 1 persoon, maar met het revolutionaire toestel wil het team dan ook vooral sensibiliseren rond energieconsumptie en natuurlijke energiebronnen.

Boeiende ontmoeting

Bij Luminus delen we de overtuiging van Bertrand Piccard dat een milieuvriendelijke energietoekomst mogelijk is op wereldschaal. Ook voor bedrijven en overheden: energie op een intelligente manier beheren is immers rendabel én winstgevend.

Daarom nodigden we de piloot in februari van dit jaar uit in Gent, om zijn filosofie toe te lichten aan enkele van onze klanten en collega’s. Het werd een boeiende avond vol inspiratie, waarbij Piccard verduidelijkte hoe energie-uitdagingen opportuniteiten zijn voor groei en rentabiliteit.

>> Momenteel bevindt de Solar Impulse 2 zich in de buurt van New York (VS).