Luminus maakt stadion KRC Genk CO2-neutraal

Luminus en KRC Genk kondigen deze week hun plannen aan om het stadion van de Limburgse voetbalclub tegen 2020 CO2-neutraal te maken: een unicum in België! Het stadion wordt bovendien ook omgedoopt tot de Luminus Arena.

Eerste CO2-neutrale stadion van België

luminus-arena-topOm het stadion tegen 2020 CO2-neutraal te maken, zal Luminus verschillende “updates” uitvoeren aan het stadion. Zo zullen de verwarming en koeling worden geautomatiseerd tot een slimme verwarming met data monitoringssysteem,  en worden de oude stookketels vervangen. Daarnaast worden ook de koelleidingen geïsoleerd, en wordt de terreinverwarming geoptimaliseerd.

Groene stroom

Bovendien zullen er op het dak van het stadion zo’n 400 zonnepanelen geïnstalleerd worden. Alle werken starten nog dit jaar, en zullen snel leiden tot een daling van het elektriciteits- en gasverbruik met 30%.

Eerste energiepartner

“Dankzij onze recente overnames van o.a. ATS, Dauvister en Vanparijs Engineers kan Luminus een compleet pakket van diensten aanbieden aan onze professionele klanten. De samenwerking met KRC Genk maakt dit zeer zichtbaar en tastbaar. We zijn trots dat we van de Luminus Arena het eerste CO2 neutrale stadion van België zullen maken!”, vertelt Grégoire Dallemagne, CEO EDF Luminus.

Ook de supporters en het grote publiek zullen inspiratie kunnen vinden in deze samenwerking. De werken worden vertaald naar concrete, innoverende en duurzame tips om thuis energie te besparen en de ecologische voetafdruk te verkleinen. Op de website van KRC Genk kunnen de verschillende fases van de werken en hun vooruitgang kunnen gevolgd worden.