Zeven lifesaving tips om je smartphonebatterij langer te later meegaan

Tegenwoordig lijkt onze smartphone versmolten te zijn met onze handen. Hoe technisch en krachtig de toestellen ook mogen zijn, jammer genoeg krijgen we toch vaak te kampen met batterijproblemen aan het einde van de dag.

Wij wachten vol ongeduld op een superbatterij, maar voorlopig zijn hier zeven lifesaving tips om je batterij langer te laten meegaan.

Gebruik de energiebesparingsmodus

Heeft je smartphone een energiebesparingsmodus? Ideaal! Schakel deze zeker in om je batterij te besparen. Bij een iPhone gaat je scherm minder helder schijnen, verversen applicaties niet meer automatisch op de achtergrond en worden bepaalde bewegingseffecten en animaties uitgeschakeld. Maar zo gaat je iPhone wel tot vier uur langer mee!

Denk aan “de grote Drie”

Wi-Fi kan praktisch je hele smartphonebatterij leegzuipen. Zet je Wi-Fi dus uit als je geen internet nodig hebt. Hetzelfde geldt ook voor Bluetooth. Schakel ook je gps- en locatievoorzieningen uit. Uiteraard is het fijn om een gps bij de hand te hebben als je eventjes de weg kwijt bent, maar niets is zo erg als verloren te lopen mét een lege smartphone.

Hou je applicaties in het oog

Het is al lang geen geheim meer: apps zoals Facebook Messenger en Snapchat vragen veel  van je batterij. Denk er daarom aan om je gebruikte applicaties steeds volledig af te sluiten, zo blijven ze niet op de achtergrond energie opslorpen.

Minimaliseer je verlichting

Zorg ervoor dat je schermverlichting op een lage stand staat. Zo wordt er niet al te veel batterijpercentage verspild aan het verlichten van je display. En ja, we snappen het: je ziet graag een mooie achtergrond op je smartphone. Maar je smartphonebatterij ziet nog veel liever dat je een eenvoudige, donkere achtergrond gebruikt.

Hoe stiller, hoe liever

Gebruik de stille modus op je smartphone. En daarmee bedoelen we echt stil: ook geen trilfunctie. De vibraties die je krijgt bij elke meldingen zorgen er namelijk ook voor dat je smartphonebatterij er sneller de brui aan zal geven. En over de notificaties gesproken: in de instellingen van de applicaties kan je deze vaak uitschakelen. Nog beter!

Hou het hoofd (van je smartphone) koel

Denk er in de zomerperiode aan om je smartphone zoveel mogelijk uit de zon te houden. Niet omdat hij kan verbranden, maar omdat je smartphonebatterij nu eenmaal minder snel leegloopt bij kamertemperatuur.

Zorg voor een plan B

En tot slot, moesten alle bovenstaande tips niet helpen en balanceert je smartphonebatterij op het randje van leven en dood? Gebruik dan een mobiele oplader om je lege smartphone nieuw leven in te blazen.