Limburg StartUP maakt werk van geïntegreerd starterslandschap

Met de opstart van Limburg StartUP (LSU) introduceert Limburg een overkoepelende starterscommunity die alle spelers uit de lokale starterswereld bij elkaar brengt. Het doel: startersinitiatieven verbinden, versnellen en versterken.

Limburg Startup is een open platform, gedragen en ontwikkeld door ondernemend Limburg. Het initiatief wil starters helpen om op structurele wijze hun weg te vinden in de ondernemerswereld binnen de provincie. Momenteel is er binnen de Limburgse startersinitiatieven wat versnippering te merken, waardoor de juiste steun en mensen soms moeilijk aan te duiden zijn.

Link met gevestigde bedrijven

“Starters leven ook nog vaak in hun eigen wereld”, zegt Limburg StartUP community manager Marc Beenders. “We merken dat onze start-ups al te vaak de connectie missen met gevestigde bedrijven in binnen- en buitenland.”

Vertrekkende vanuit deze vaststellingen staken enkele ondernemers, organisaties en kennisinstellingen de koppen samen om een overkoepelende aanpak uit te tekenen en het starterslandschap naar een hoger niveau te tillen.

Partnership JCI

Om van Limburg StartUP een succes te maken, bundelen heel wat partners de krachten. Daaronder ook JCI Limburg, waarmee Luminus een partnership opzette om ondernemerschap, innovatie en netwerking een extra boost te geven.

Wat die samenwerking tussen Luminus en JCI juist inhoudt, vertel Bob Serneels (commercieel directeur bij Luminus) je in onderstaande video!

Video Luminus & JCI samenwerking