Bespaar uw energie

Meer hernieuwbare energiebronnen nodig om het klimaatakkoord te realiseren

Als ons land het klimaatakkoord van Parijs ten volle wil realiseren, zal België duidelijk een versnelling hoger moeten schakelen.

Dat was de conclusie van een recent debat in het Europees parlement. EDF Luminus gaf het afgelopen jaar alvast het goede voorbeeld, en blijft investeren in hernieuwbare energie en innovatieve energieoplossingen.

Het eind 2015 goedgekeurde klimaatakkoord stelt dat Europa tegen 2040 30% minder broeikasgassen moet uitstoten. De opwarming van de aarde moet beperkt blijven tot ruim beneden 2 graden in 2100, met als streefdoel maximum 1,5 graad – het cruciale punt voor poolgebieden, koraalriffen en eilanden en kustgebieden. Om dat te verwezenlijken zijn er aanzienlijke inspanningen nodig, zowel van gezinnen als bedrijven.

EDF Luminus zette in 2015 al twee belangrijke stappen. Zo kondigden we aan dat we onze onshore windcapaciteit de komende vier jaar minstens zullen verdubbelen. Daarmee zal windenergie ongeveer 20 procent van de totale EDF Luminus-productiecapaciteit uitmaken.

Daarnaast verwierf EDF Luminus in 2015 een meerderheidsbelang in de nv Dauvister. Dauvister specialiseert zich in de verkoop, studie, installatie en onderhoud van spitstechnologieën die zorgen voor een verlaging van de energiefactuur zowel op het vlak van verwarming, sanitair, ventilatie als airconditioning. De samenwerking laat beide bedrijven toe om werk te maken van innovatieve energieoplossingen, en om deze snel in de praktijk om te zetten.

 Blijf op de hoogte met Luminews

Meld u aan voor onze nieuwsbrief


Ga naar www.luminus.be