Luminus-collega’s halen energie uit olympische stage - Lumibizzblog
Tot uw dienst

Luminus-collega’s halen energie uit olympische stage

Bart Van Proeyen is marketeer bij Luminus en mocht samen met collega Natacha Donati van customer service op reis naar Lanzarote. Hoe, wat en waarom? Wij ontfutselden Bart vier quotes!

“Onze collega’s schonken ons de unieke kans om een bezoek te brengen aan de stage van de Belgische olympische atleten in Lanzarote”

Luminus organiseerde onlangs een wedstrijd waarbij twee werknemers tot sportambassadeur werden aangesteld omwille van hun uitzonderlijke sport- en gezondheidsinspanningen. Alle werknemers konden daarvoor een collega nomineren. Uit 15 genomineerden koos een jury met o.a. Evi Van Acker, Patrick Demoucelle en Freddy Van de Casseye uiteindelijk voor Bart Van Proeyen en Natacha Donati. “Als beloning mochten we vier dagen op herfststage met de Belgische atleten. Hun voorbereiding meemaken op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro was een topervaring”, vertelt Bart.

“Je zou denken dat de sportwereld en het bedrijfsleven totaal verschillend zijn, maar als je inzoomt ontdek je heel wat gelijkenissen”

Tijdens de stage ontdekte Bart dat atleten heel wat technieken toepassen die ook in het bedrijfsleven nuttig zijn. “Iedere sporter stond open voor raad en advies van sporters uit andere disciplines, net zoals we bij EDF Luminus in onze Retail-afdeling kunnen bijleren van onze collega’s in de afdelingen Energieproductie en Trading. Daarnaast stellen de atleten zich doelen voorop die onmogelijk lijken, maar dankzij continue verbetering en goede coaching realiseren ze deze en overstijgen ze zichzelf. Ook bij Luminus passen we dit toe om ambitieuze doelen te realiseren die de klantervaring doortastend verbeteren.”

“Boris van Netsky staat met de voeten in de modder” 

De Belgische Rio-delegatie krijgt een muzikaal duwtje in de rug van Netsky. Zijn single ‘Rio’ is de officiële soundtrack van de campagne Road2Rio. “Boris Daenen was ook aanwezig tijdens de stage en we gingen samen mountainbiken”, zegt Bart. “Een heel sympathieke gast, die een stevig stukje kan fietsen! Ook de atleten waren zeer toegankelijk. Tijdens hun training waren ze strak gefocust, maar daarbuiten heerste er een heel gemoedelijke sfeer.”

“Eén keer de wereld rond sporten levert een elektrische fiets op”

De Lanzarote-actie kadert bij Luminus in een groter project om werknemers aan te zetten tot meer beweging en een gezonde levensstijl. Zo is er het Globetrotters-initiatief: “Elke collega die sport mag zijn/haar ‘sportkilometers’ doorgeven, waarna we alle kilometers bij elkaar tellen. Telkens we genoeg kilometers verzameld hebben om de wereld rond te raken, schenkt Luminus een elektrische fiets aan de Belgische Cardiologische Liga”, besluit Bart.

 

 Blijf op de hoogte met Luminews

Meld u aan voor onze nieuwsbrief


Ga naar www.luminus.be