Geld besparen klinkt als muziek in de oren

Tijdens de herfst- en wintermaanden verbruiken we vaak onopgemerkt meer elektriciteit en warmte. Ook op de werkvloer. Met een minimum aan moeite kan je dat extra verbruik echter makkelijk in toom houden. Wij maken het even gezellig en gooien vijf plaatjes inclusief energietip op de platenspeler.

1. Here comes the sun (The Beatles)

Maak optimaal gebruik van de zon en de natuurlijke lichtinval. Ga bijvoorbeeld ’s morgens wat vroeger aan de slag als je werk dat toelaat. Plan je nog werken of aanpassingen aan je kantoor? Denk dan eens na over het inbouwen van lichtkoepels en lichtstraten.

2. Back to black (Amy Winehouse)

Heb je er net een vergadering of meeting opzitten? Doof dan zeker de lichten als je de vergaderzaal verlaat. Zo bespaar je snel heel wat stroom voor een zaaltje dat toch leeg blijft.

3. Stand by me (Ben E King)

Weg met de stand-by modus! Denk eraan om de projector, het scherm, het koffieapparaat … volledig uit te schakelen na gebruik. Het stand-by lampje verbruikt namelijk ook energie. Bovendien win je met de snelle toestellen van vandaag nauwelijks opstarttijd.

4. Unplugged (Nirvana)

Zorg ervoor dat je stopcontacten draadloos blijven. Een oplader voor de gsm of laptop verbruikt ook stroom, zelfs nadat je hem hebt losgekoppeld van je toestel.

5. Happy Together (The Turtles)

Is er weinig volk aanwezig op de werkvloer? Maak het dan knus en ga gezellig dicht bij elkaar zitten. Elk kantoor dat je niet gebruikt moet niet verwarmd worden.

>> Ontdek hier wat Luminus voor jouw bedrijf kan betekenen.